شهرآرانیوز - فاصله آمدن تلویزیون به ایران با همهگیرشدن این جعبه جادویی در خارج از کشور، چندان زیاد نیست، اما آنقدر سنت نمایش و سرگرمی در کشورهای غربی قویتر و ریشهدارتر است که میتوان گفت فاصله شکل و نوع و کیفیت رئالیتیشوسازی در ایران و خارج از ایران خیلی زیاد است.
در این یادداشت کوتاه قرار است به چند برنامه معروف خارجی و قدمت و کارهایشان بپردازیم؛ برنامههایی که این روزها الگوی برنامهسازان داخلی هم شدهاند.
شبانههای جیمی فالون
حتی اگر پیگیر پروپاقرص برنامههای تلویزیونی خارجی نباشید، احتمالا گوشههایی از برنامه «تونایت شو» را در اینستاگرام دیدهاید. جیمی فالون، مجری این برنامه، با خندههای غلوآمیز و اجراهای پرشورش، درآوردن ادای سیاستمداران و بازیگران معروف و البته کلکلهای خندهدارش با معروفترین چهرههای آمریکایی که مهمان برنامه او میشوند، معروف است. او البته بنیانگذار مسابقه «لیپ سینک بتل» است؛ همان رقابتی که در خندوانه لباهنگ نام گذاشته شده بود. راستی اگر جیمی فالون را ندیدهاید، رامبد جوان در اجرای خندوانه کپی خوبی از اوست!
شوی الن دی جنرس
یکی از برنامههای پرافتخار آمریکایی با ۳۲ جایزه امی و یکی از برنامههای دنبالهدار با ۱۸ سال سابقه است. الن دی جنرس، بازیگر و استندآپکمدین و مجری آمریکایی، سالهاست که این تاکشو را در عین پرداختن به زندگی و روزگار سلبریتیها و دعوت از آنها به برنامهای جریانساز در حوزههای مختلف اجتماعی تبدیل کرده است و شاید برای شما جالب باشد که باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق آمریکا، به پاس همه کارهایی که برای مردم آمریکا انجام داده، نشان افتخاری به الن تقدیم کرده است!
زنده با جیمی کیمل
این برنامه خلاف نامش، زنده نیست، اما درست مثل اسمش همهکاره این برنامه جیمی کیمل است؛ فیلمنامهنویس و صداپیشه و خواننده و نوازنده آمریکایی که ۱۳ سال است این برنامه آخرشبی را با معروفترین سلبریتیهای آمریکایی اجرا میکند، موی صورتشان را میتراشد (اگر یادتان باشد، مهران مدیری قصد داشت که این کار را در دورهمی جا بیندازد.) با آنان بحثهای تند و چالشی میکند و کارشان گاهی بالا میگیرد. البته جیمی کیمل فقط یک مجری جنجالی نیست، او شخصیت غریبی در حوزههای امنیتی و مجازی دارد و به گفته بعضی از شرکتهای امنیتی مجازی، روبهروشدن با نام او در فضای اینترنت، یعنی به احتمال یکپنجم با ویروسی اینترنتی روبهرو هستیم.
شوی اپرا وینفری
اپرا وینفری صاحب انواع و اقسام القاب است و شوی او که ۲۵ سال پخش شد هم اینچنین بود. ملکه میزگردها که روزهای اول حضورش در تلویزیون فقط از اینکه به یک زن سیاهپوست برنامه تلویزیونی دادهاند، خوشحال بوده، حالا سالهاست که یکی از افراد رسانهای اثرگذار در آمریکاست. اپرا البته زمان درست خداحافظی را میدانست و پس از ۲۵ سال و اجرای ۴۵۶۱ قسمت، در سال ۲۰۱۱ از این برنامه خداحافظی کرد. خانم وینفری معروفترین برنامه میزگرد آمریکا را ساخت، اما موفقیت او فقط در اثرگذاریهای اجتماعی و گفتگو با سیاستمداران و سلبریتیهای اثرگذار نبود؛ او حالا تهیهکنندگی و کار خیریه میکند و یکی از زنان پردرآمد در آمریکاست!